h1

links for 2009-03-10

maaliskuu 10, 2009
Mainokset

3 kommenttia

 1. Eihän tää niin yllättävää ole! Eikä tää varmaankaan liity supernaiseuteen vaan siihen, että itsenäinen ammatinharjoittajuus on mahdottoman kätevä tapa yhdistää perhe ja työ. Joillekuille se ainoa mahdollinen peräti.

  (Yksin)yrittäjä pystyy aika hyvin päättämään itse, missä työskentelee, paljonko työskentelee ja mihin aikaan vuorokaudesta työskentelee. Yrittäjänä ei tarvitse surra lapsivihamielistä työpaikkaa eikä pyydellä pomolta anteeksi, jos lapsi sairastuu juuri kun ei sopisi (ja eihän koskaan sovi). Pienten lasten äidit eivät myöskään ole kovin suosittuja työnhakijoita. Lapset sairastavat paljon, varsinkin kun ovat päiväkodissa, ja silloin työstä jää pois jostain syystä aina äiti.

  Subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta huolimatta päiväkodit eivät halua ottaa niitä pienimpiä asiakkaita ollenkaan. Lapsi on hoidettava ymmärrettävästi kuitenkin jossain. Kotihoidontuella taas ei elä, ei edes kuntalisien kanssa. Tilanteen pelastaa – tadaa! – osa-aikainen yrittäjyys.

  Joo. Menenkin tästä oman blogin puolelle vaahtoamaan.


 2. Talouden puolesta olet aivan varmasti oikeassa. Minä tarkoitin niillä supernaisilla lähinnä sellaista tilannetta, jossa aloitteleva yrittäjä joutuu käytännössä luopumaan vapaa-ajastaan useiksi vuosiksi saadakseen bisneksensä kannattamaan edes jotenkin. Mutta tietenkin, kovin yksipuolista ajatteluahan tämä on. Kun toisessa tilanteessa toiselle ihmiselle yrittäjyys voi nimenomaan merkitä entistä parempia mahdollisuuksia hallita ajankäyttöään joustavasti. Siis nimenomaan silloin, kun on keksinyt jonkin oikeasti omaperäisen idean tai sujuvan tavan kaupata jo valmiiksi olemassaolevaa ammattitaitoaan.

  Mutta tää nyt vain osoittaa miten kaavamaisesti ja kaikkea luovuutta kartellen ajattelen.


 3. Tyhmä wordpress näköjään muuten aina heittää kommenttisi spammijonoon.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: