h1

Terveisiä potkuhousupinojen keskeltä

maaliskuu 9, 2009

Pahoittelen, vauvahössötän vähän lisää. Mutta pitää kehua, että kovassa ja kylmässä maailmassa on yksi järjestelmä, jossa kierrätys toimii ilman erillistä organisointia tehokkaasti ja järkevästi ja pyyteettömästi.

Esikoisen laskettuun syntymäaikaan on pari kuukautta. Tähän mennessä meille on kertynyt noin kolme miljoonaa vauvanvaatetta ja -varustetta, vaikka emme ole itse ostaneet kuin muutaman välttämättömyyden. Pitänee tosin vielä ostaa muutama kaunis turhake ihan huvikseen. Tavarapaljouden ovat kuitenkin saaneet aikaan ystävät, jotka ovat lahjoittaneet ja lainanneet tarpeellisuuksia nopeammin kuin olen ehtinyt ajatella, että jotain ehkä tarvitsisi.

Ei, se ei tule minulle mitenkään yllätyksenä, että minulla on ihania ja lämpimiä ystäviä. Ja nutut ja potkuhousut ovat joka tapauksessa melko pieni asia verrattuna  tukeen ja neuvoihin ja rohkaisuun, jota ystäviltäni saan jatkuvasti. Kiitos siitä.

Olen kuitenkin ollut ymmärtävinäni, että näin tämä yleensäkin toimii. Että lapsiperheet ihan yleisesti siirtävät saamaansa hyvää eteenpäin. Siis sekä myyvät että antavat pois. Fiksuahan se onkin, jollei itse ole ihan suurperhettä perustamassa. Yksi tai kaksikaan lasta ei millään ehdi kuluttaa niitä pienimpiä vauvanvaatteitaan loppuun, yleensä. Tottahan ne on järkevintä kiertoon laittaa, ja niin tietysti mekin sitten taas vuorostamme aiomme tehdä.

Lähinnä mietin, että missähän muussa asiassa asiat toimivat näin hyvin melkein itsestään? Siis että ihmiset ovat aidosti epäitsekkäitä ja ekologisia ja käytännöllisiä yhtä aikaa, ja ihan ilman erillistä käskytystä jostain ylhäältä päin.

Miksihän kaikessa kulutuksessa ei toimita näin tolkullisesti?

Mainokset

One comment

  1. […] Valpurin tulevalle jälkikasvulle ovat ystävät ja tuttavat lahjoittaneet tavaraa, josta Valpuri on kiitollinen: “Että lapsiperheet ihan yleisesti siirtävät saamaansa hyvää eteenpäin. Siis sekä myyvät että antavat pois. Fiksuahan se onkin, jollei itse ole ihan suurperhettä perustamassa. Yksi tai kaksikaan lasta ei millään ehdi kuluttaa niitä pienimpiä vauvanvaatteitaan loppuun, yleensä. Tottahan ne on järkevintä kiertoon laittaa, ja niin tietysti mekin sitten taas vuorostamme aiomme tehdä. […]Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: