h1

Tytöt antaa, pojat saa ja muita syvällisiä totuuksia naisen seksuaalisuudesta

tammikuu 5, 2009

Hysteerisen esikoistaan odottavan naisen paras kaveri on monasti google, kunhan muistaa suhtautua kriittisesti löytämäänsä informaatioon. Jotenkin olen kuitenkin kuvitellut, että neuvolasta saatava materiaali on automaattisesti verkkorojua korkealaatuisempaa ja mukamas vähemmän propagandaa ja luulottelua. Tähän asti.

Tutustuin tässä juuri  neuvolasta mukaan työnnettyyn mutta kaupallisen tahon kustantamaan somaan vaaleanpunaiseen pikku kirjaseen.  Kirjassa on erikseen kaikki mitä tulevan äidin tarvitsee tietää (178 sivua) ja toisella puolella kaikki mitä tulevan isän tarvitsee tietää (43 sivua).

Molemmille kerrotaan miten sikiö kasvaa milläkin viikolla. Naisille hehkutetaan lisäksi useaan otteeseen äitiyden tuottamaa onnea ja kerrotaan mikä kaikki on tiineenä kiellettyä. Miehille kerrotaan että syntymättömälle lapselle voi ostaa kaikkea kivaa, ja että kannattaa suhtautua kärsivällisesti psykoottiseen puolisoon, kun naisilla on niitä hormoneja.

Olen psykoottinen puoliso, mutta jaksoin lukea opusta aika pitkään. Tarkalleen sanottuna sille sivulle jota naisten osastolla nimitetään sanoilla ”fyysinen rakkaus”, miesten kielellä ”seksi”. Oppaassa jaetaan esimerkiksi seuraavanlaista viisautta.

”…seksi on suurelta osin poikien kieli ilmaista tunteensa.– Yhteentörmäys on väistämätön, jos naisella on enemmän tarvetta läheisyyteen ja hoivaan, olla sylissä, vain jutustella hiukan tai istua lähetysten ja miehen tapa osoittaa hellyyttä onkin seksi.”

Jne, jne. Eli pojat haluaa vaan panna ja tytöt haluaa vaan pidellä kädestä. Ilmeisesti normaalitapauksissa vielä siinäkin vaiheessa, kun ollaan näistä ristiriitaisista haluista huolimatta saatu jotenkin aikaan hedelmöittyminen. Luultavasti sillä metodilla, että tuleva äiti on pitänyt silmät kiinni ja ajatellut isänmaata, ei kun ups, tietenkin läheisyyttä ja hoivaa.

Olettaisin, että somaa pikku kirjasta jaetaan neuvoloissa kaikille tuleville vanhemmille – vaikkei kaikille ehkä sanota saatteeksi, niin kuin minun fiksu neuvolantätini sanoi, että kirjanen on vähän hömppää mutta kuvaa sentään sikiön kehityksen suunnilleen oikein.

Ihanaa, että meitä kaikkia näin valistetaan!

(Vaikka jotenkin epäilen, että terveellä aikuisella ihmisellä reaktio mokomaan onkin vähän samantyyppinen kuin paremmalla puoliskolla kun luin tuon sitaatin sille ääneen. Siis räkäinen nauru ja kysymys, että keskiajallako tuo on painettu vai jo sitä ennen)

Mainokset

4 kommenttia

 1. Kyseinen kirja antaa myös aika mielenkiintoisen kuvan isyydestä ja isän kiinnostuksenkohteista. Sivumäärien suhde kertoo jo paljon. Mun suosikki oli jotain tyyliin: ”Jos et ole tähän [viikkoon, jotain 35. ehkä] mennessä valmis, et sitä koskaan tule olemaankaan” tms.

  Se äidin puoli on ihan jees (jos tosiaan suodattaa hutun pois), ja kyllä mä tykkäsin myös siitä joulukalenterimaisesta lähestymistavasta: ai, tällä viikolla sille kasvoi silmät.

  Ai niin ja kirja on myös täynnään kaupallista propagandaa.


 2. No ohoh, ilmeisesti jossain on oikeasti olemassa ihmisiä, jotka ovat jossain vaiheessa vanhempina valmiita. Ja varmaan muutenkin tuntevat vain niitä sertifioituja ja yleisesti hyväksyttyjä tunteita. Viimeistään viikolla 35.

  Minäkin kyllä pidän siitä, että kerrotaan, että keskimäärin tällä tai tuolla viikolla sikiön kulmakarvat alkavat kasvaa tai kuuloaisti toimia.


 3. Joo-o onneksi ei oo koskaan panettanut niin tajuttomasti kuin raskausajan viimeisellä kolmanneksella. Sais vaan unensa nauhalle.


 4. Mun alitajuntani on tällä hetkellä enemmän erikoistunut kauhuun kuin pornoon. Niin että olen ihan kiitollinen, että unet eivät tallennu mihinkään pysyvästi, sitä splatteria ei jaksaisi toista kertaa katsella.

  Mutta ehkä ne unet vielä tästä erotisoituu, toivoo hän.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: