h1

Usko vain, että vika oli siinä, että pylväs liikkui yllättäen

joulukuu 13, 2008

Tässä tulee arvoitus teille kaikille, jotka ette ole vielä lukeneet tulevaa mestariteostani ”Täydellisen aviomiehen opas – näin selviydyt elämästä hysteerisen naisen kanssa”.

Jos vaimo onnistuu järjestämään  suhteellisen uuden autonne kylkeen vekin törmäämällä pihamaan lyhtypylvääseen, kumpi seuraavista puheenvuoroista on oikea valinta?

aa) Voi rakkaani, onneksi sinä kuitenkin olet kunnossa, onneksi tuleva lapsemme on kunnossa. Mitäpä materiasta. Älä välitä, kultareppana. Haluaisitko vähän suklaata?

bb) Voi vittu, tuosta tulee kyllä ainakin parin tonnin lasku. Eikä tämä kyllä varmaan mene vakuutuksenkaan piikkiin, kun vahinko kerran johtuu ihan puhtaasti hölmöstä toiminnasta. Miksi yrität ajaa autoa, kun et kerran osaa?

Tähän ei vaikuta yhtään se, että käyttäytymismalli aa on itse asiassa täysin epälooginen. Kun harvemmin sitä nyt vissiin oikeasti kenenkään etupenkillä istuvan terveydestä tarvitsee olla huolissaan, kun takaovi osuu johonkin alle kymmenen kilometrin tuntinopeudella. Vaihtoehtoa cee on turha yrittää keksiä, koska hysteerinen nainen ylitulkitsee minkä tahansa neutraalin lausunnon joka tapauksessa joko vaihtoehdoksi aa tai bee.

Lisätehtävä edistyneille, kumpi vaimon selityksistä kuuluu hyväksyä kyselemättä:

aa) Anteeksi, tämä oli tosiaan ihan kokonaan omaa syytäni.

bb) Mitäs päästit minut rattiin, kun olin selvästi valmiiksi pahalla päällä. Ja sitäpaitsi pihalla oli pimeää ja loskaista ja tähdet olivat väärässä asennossa ja yhteiskunta noin yleensä on jotenkin minua vastaan. Ja oikestaan minä en ajanut päin lyhtypylvästä vaan lyhtypylväs ajoi päin minua. Noin pohjimmiltaan. Jos asiaa tarkastelee laajemmassa mittakaavassa, aika monet ihmiset loukkaantuvat vuosittain aggressiivisten lyhtypylväiden vuoksi. Jos asiaa tarkastelee kaikkein laajimmassa mittakaavassa, pylväiden hyökkäily on itse asiassa pohjimmiltaan juuri sinun syytäsi. Koska et ole tehnyt mitään sen estämiseksi. Niin että oikeastaan sinun pitäisi pyytää minulta anteeksi eikä toisin päin.

Lisätehtävän suorittamisesta saa palkinnoksi lisää naisolennon sekavaa käytöstä ihan riippumatta siitä kumman vaihtoehdon valitsee.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: