h1

Salarakas asuu Espoossa

marraskuu 8, 2008

Olen jossain välissä puolihuomaamattomasti päässyt tottumaan google-mainontaan – tai siis siihen, että monilla usein käyttämilläni verkkosivuilla esiintyy omituisin perustein personoitua mainontaa. Enää ei jaksa yleensä niin hirveästi huvittua siitä, että kun keskustelee ystävän kanssa sähköpostissa ilmastonmuutoksesta, saa sivupalkkiin ikään kuin palkinnoksi listan automainoksia. Tai siitä, että kun haukkuu blogissaan kaikki dieetit maanrakoon, sivulle ilmaantuu Painonvartijoiden mainoksia.

Tänään aloin kuitenkin uudelleen ihmetellä, kun tajusin naamakirjassa katselevani ainakin kymmenettä kömpelöä deittipalvelun mainosta tunnin sisään. Tuli nimittäin mieleen, että millähän logiikalla nuo tuonne juuri minun kiusakseni valikoituvat.

Jotain alueellista muotoilua  ainakin näyttää mainoksissa olevan.  Ne tyypit, jotka mainosten mukaan ovat salaa minuun rakastuneita tai haluaisivat kuvani nähtyään päästä ihokosketukseen, asuvat nimittäin jokainen Espoossa. Mainosohjelma siis ilmeisesti tajuaa facebook-tiedoistani sen verran, että se osaa sijoittaa minut kartalla oikeaan maahan ja melkein oikeaan kaupunkiinkin. Tai toinen vaihtoehto on, että Espoossa oikeasti asuu kummallista väkeä, jolle todella tulee facebook-kuvastani (tuo sama saparopää joka esiintyy myös blogini yläpalkissa) mieleen ensimmäisenä seksi.

Ihmettelen lähinnä sitä, että miten sijaintini näppärästi selvittävä mainosohjelma ei sitten samalla tavalla näytä osaavan käyttää hyväkseen muita profiilini tietoja. Siis esimerkiksi sitä, että siellä lukee  naimisissa – tai että olen kiinnostunut pelkästään ystävyydestä.

Vai tekeekö jonkinlaisen salaovelan kaupallisen logiikan mukaan nimenomaan naimissa oleminen minusta jotenkin todennäköisemmän asiakkaan hämärälle deittipalvelulle?

Mainokset

2 kommenttia

 1. Luuloa, pelkkää harhaluuloa.

  Harhoihin ei kannata luottaa.
  Mielikuvitusta, ei muuta.

  Rakkautta on. Mutta ei välttämättä
  miehen ja naisen välillä.
  Rakkaudeksi ihmiset luulevat seksuaalisuutta.
  Sekin on suuri harha.

  Harhoja on paljon.

  Luopukaa harhoistanne, kannattaa olla realisti.
  Kannattaa suhtautua tähänkin asiaan pelkän järjen avulla, todella suurella varauksella, koska kyseessä on yleensä suuri harha.


 2. Toteaisin, ei yleensä suuri harha, vaan se yksinkertaisesti on pelkkä harha.

  Kyseessä on puhtaasti pelkkä seksi- miehen puolelta.
  Pelkkää kemiaa, joka loppuu, kun vähän aikaa on kulunut. Kyseessä on puhtaasti biologia ja kemia.

  Näin siksi, jotta ihmiskunta lisääntyisi.

  Tietenkin se, jolla on himoja, menköön naimisiin.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: