h1

Ja tähän otsikon alle jotain fiksua journalismikritiikkiä, joohan

marraskuu 5, 2008

Tai siis, sellaista oli tarkoitus kirjoittaa.  Katselin Pekka-Eric Auvisen vanhempien haastattelua 45 minuutista äsken ihan siksi, että pääsen tänne esittämään älykästä.

Paitsi että mitään tolkullista sanottavaa ei tule mieleen. Ainoa kokonainen ajatus on se, että kenelläkään ikinä missään ei saisi olla tuollaista ilmettä silmissä kuin tuolla äidillä tuossa. Omia silmiäkin pitää kuivailla, mutta syytän taas hormoneja. Ihmeempää tietosisältöähän tässä ei toki ollutkaan.

Tai ehkä sen verran ajattelen ohimennen, että luulee tai ajattelee kouluampujan vanhemmista mitä tahansa, rohkeutta tulla tällaisessa tilanteessa esiin kasvoilla ja nimellä tekee mieli kunnioittaa. Ja siis nimenomaan omilla ehdoillaan, tällaisissa tapauksissa haastattelun pyytäminen olisikin shakaalimaista käytöstä. Jotenkin tällaisen puhtaasti tunteisiin vetoavan tv-jutun näkeminen tekee silti hyvää. Ei Auvisen käytöstä edelleenkään voi ymmärtää järjen tasolla – mutta maailma tuntuu hivenen inhmillisemmältä, kun näkee että massamurhaajillakin on sureva äiti ja isä. Epäjohdonmukaista tietysti tämäkin; ei kai sen pitäisi oikeasti yllätyksenä tulla senkään, että kouluampujakin on vain ihminen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: