h1

Taidan mieluummin pysyä ekohörhökommarina

marraskuu 3, 2008

Joskus lajitoverien nerokkuus lyö ällikällä.

Äsken ihmetyksen sai aikaan se, että nostin silmäni viideksi minuutiksi kirjasta kohti televisioruutua. Ruudussa pyöri äijäkanavan Top Gear.

Kertoivat siellä, että fiksu tosimies valitsee nyt luksussporttifarmarin citymaasturin sijaan. Näin siksi, että farmarillaan The mies saa ajaa rauhassa kaikkialla päälle käyviltä ekohörhöiltä. Auto ei ulkonäöltään poikkea hirveästi tavan henkilöautosta (siis Valpurin asiantuntemattomin silmin katseltuna) eikä kyllä kaupunkiajossa ohjelman tietojenkaan mukaan juuri eroa ominaisuuksiltaan tavan perusautosta. Se vain maksaa, kuluttaa ja saastuttaa ihan yhtä paljon kuin hippien tölvimä citymaasturi. Voi pojat, tämä se vasta on ovelaa!

Tosimies voi kiihdyttää kasvihuoneilmiötä kaikessa rauhassa niin kuin ennenkin, kaupan päälle ituhipit saavat  pitkän nenän. Tai siis saisivat, jos tietäisivät tästä nerokkaasta suunnitelmasta. Tätä vakuuttavampia järkisyitä juuri tämän autotyypin valitsemiselle ei ohjelmassa esitettykään, mutta kukapa sellaisia kaipaisikaan. Hippien kiusaaminen riittää.

Yritän tässä nyt päättää että onko tässä kyseessä

a) niin hienovarainen ironia, että se menee minulta ohi kokonaan

vai

b) jälleen uusi todiste siitä, että ihmiskunta kuolee sukupuuttoon piakkoin ihan silkkaa typeryyttään? Ja hyvä niin.

Mainokset

5 kommenttia

 1. Veikkaisin b-kohtaa. 🙂

  Käsittääkseni kyseinen äijäohjelma on tuotettu amerikkalaisiin oloihin, jossa ei ole koskaan bensankulutuksessa säästelty. Euroopplalaisten energiakriisi 70-luvulla ei koskettanut amerikkalaisia eikä kyllä mikään muukaan kriisi. Nyt kyllä näyttää vähän siltä, että pienoista paniikkia on ilmassa nykyisen pankkikriisin vuoksi, mutta eihän senkään vuoksi tarvitse bensaa säästellä, eikä luontoakaan. Tietty. Joten saavatkin kuolla sukupuuttoon.


 2. Ironia. Ohjelma on englantilaista tuotantoa. Do-oh. 😀

  Clarkson ja kumppanit ovat fiksuja jätkiä mutta vetävät tietysti äijäroolia koska se myy. Kun ekoautot alkavat kiinnostaa kuluttajia, ne ilmaantuvat myös äijäohjelmiin ja asenteisiin. Esimerkiksi uusi TM vertaa uudessa numerossaan suosikkiluokan autojen ekoversioita ja toteaa että ”jos ekologisuus tuottaa näin hyviä autoja niin pelot ovat turhia”.

  TopGear on klassikko ja jos joku tekisi yhtä rennolla asenteella eko-ohjelmaa niin sekin näkyisi varmasti MTV3 Maxilla. 🙂


 3. Toi TM:n tyyppinen asennoituminen vastaakin enemmän sitä millaiseksi tekniikkaan erikoistuneen median suhtautumisen ekoasioihin kuvittelisi nykyisin muodostuneen. Kun alkaahan se perusäijäkin olla kiinnostunut vähintään siitä mitä sen perusauto kuluttaa. Ainakin Suomessa. Ja veikkaisin kyllä, että Britanniassa myös.

  Siksihän tämä tuntuikin oudolta; kun Äijäily isolla ä:llä ei enää muualla tarkoita suoraan Idiotismia.

  Olkoon vain klassikko-ohjelma, mutta jotainhan se kertoo että vertailtavaksi valittu automerkkipari on valittu mukaan juuri siksi, että ne kuluttavat niin paljon kuin kuluttavat. Ei siis siitä huolimatta vaan juuri siksi.


 4. Ehdottomasti Ironiaa! 🙂


 5. Joo, niinpä näkyy olevan englantilainen. Haksahdin googlaamalla väärille jäljille.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Top_Gear

  Mihinkäs se ironia sitten kohdistuu? kyselee hän, joka ei jaksa innostua äijämeiningistä sen vertaa, että välittäisi katsoa ohjelmaa.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: