h1

Vauvauutisia odotellessa

lokakuu 28, 2008

Nyt lienee kulunut säällinen aika, ja olen toivottavasti ehtinyt jo raportoida uutisesta useimmille ystäville. Kerrottakoon se siis täälläkin: meille tulee keväällä vauva.

Olen onnellinen. Haluan hössöttää asiasta kaikille ja koko ajan, mutta ajattelin kuitenkin omistaa tämän postauksen rakkaudella ja myötätunnolla kaikille niille, jotka eivät saa tai halua saada lapsia.

Tämä on nimittäin ensimmäinen kerta elämässäni, kun minua ei ota rankasti päähän, kun joku puolituttu utelee lisääntymisaikeista. Ja niitä kyselyjähän on tosiaan riittänyt, kun ollaan puoliskon kanssa kuljeskeltu yhdessä teinivuosista kolmeenkymppiin. Meissähän on ihan selkeästi vikaa, joko päässä tai alapäässä!

Läheisille uteliaisuus sallitaan, mutta puolituttujen utelut ovat tähän asti loukanneet koska Valpuri on (kronologisessa järjestyksessä):

…ajatellut, ettei ehkä halua lapsia  ollenkaan, ja että lisääntymistä ei pitäisi esittää ikään kuin ainoana sallittuna vaihtoehtona heteropariskunnallekaan. Se on valinta – ja ihan yhtä viisas valinta on päättää, että lapset eivät kerta kaikkiaan sovi omaan elämään.

…ajatellut, ettei vielä halua lapsia, ja ärsyyntynyt että mitä se kenellekään kuuluu tahtooko ensin rauhassa opiskella/tehdä töitä/olla kahdestaan. Minusta pariskuntakin on perheyksikkö ja ansaitsisi rauhan uteluilta.

…ajatellut, että mitäpä jos minussa tai meissä onkin oikeasti jotain lääketieteellisesti pielessä. Emme ehtineet olla kovin pitkää aikaa kokonaan ilman ehkäisyä, mutta minä olen riittävän neuroottinen stressaamaan asiasta ensimmäisten viiden minuutin jälkeen. Utelu lietsoo turhaa kauhua.

Ja tosiaan, melko pian osoittautui, että olemme ihan lisääntymiskykyisiä yksilöitä. En siis ikinä ehtinyt kokea miten paljon utelut satuttavat, kun lapsen saaminen on oikeasti vaikeaa tai mahdotonta, tai takana on vaikka keskenmeno.

Omasta halustaan pysyvästi lapsettomiakaan ei sopisi kiusata liikaa. Miksi se on asia, jota mukamas pitää perustella jatkuvasti tuntemattomillekin? Ja miten jollain on aina perustelujenkin jälkeen mielestään oikeus sanoa, että kadut tai muutat mielesi myöhemmin kuitenkin? Se ettei halua lapsia voi olla itsekäs päätös – mutta niin on sekin, että niitä haluaa.

Mainokset

3 kommenttia

 1. onnea paljon! mutta koska saat sitä varmasti paljon muualtakin, niin minulta erityisesti kiitos.


 2. Onnea! Ehdinkin jo kuulla tästä eräillä syntymäpäivillä jonne sinua odotettiin. 🙂 Olisi kyllä ollut mukava nähdä, mutta kenties ehdimme toistekin. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja vain sopivan jännittävästi.


 3. Täällä havaitsin kysymyksen, mistä lapset tulevat?

  Kuulkaa kaikki.

  Kaikki lastensaantiin liittyvät kokemukset ovat
  SUURI HARHA.Se, mitä olette kuvitelleet/tehneet/nähneet/kuulleet/kokeneet, yms.
  ovat olleet pelkkää harhaa, puhdasta mielikuvituksen tuotetta. Luopukaa harhoistanne.
  Minä olen realisti, jonka jalat ovat tukevasti maan pinnalla ja ajattelen asiat järjellä.

  Haikara tuo ne.

  Uskokaa järkipuhetta.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: